Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Що подивитись, коли за вікном дощ, а на душі тепло?

Минає третій день осені, а погода вже настільки відповідає сторінці календаря, що й не віриться. Дні потихеньку стають коротшими, земля та асфальт все частіше мокне, а серця калушан наповнюються журливою ностальгією.

Спеціально для своїх читачів Інформатор підготував підбірку фільмів, які із задоволенням переглядає щороку, саме восени. Вмощуйтесь зручніше, беріть теплу ковдру і гаряче какао та насолодіться цими дощовими вечорами разом з нами.

  • “Недоторкані”, реж. Олів’є Накаш та Ерік Толедано
    Вражаюча французька картина про дружбу людей із зовсім різних пластів суспільства. Фільм наповнений до сліз зворушливими моментами, веселими сценами, неймовірною музикою та надзвичайною магією між обома головними акторами. Стрічка піднімає теми соціальної несправедливості, складнощів кохання і дружби, боротьби за життя, важливості сім’ї та інші. Ми переконані, що цей фільм не залишить вас байдужим.
  • “Спілка мертвих поетів”, реж. Пітер Вір
    Чудовий сімейний фільм, перевірений часом. У ньому йдеться про групу школярів престижного американського коледжу та дуже незвичного викладача літератури, який хоче навчити своїх підопічних по-справжньому любити життя. Сюжет стрічки насичений, мораль здається простою, однак саме це дозволяє подивитись на світ довкола іншими очима. А ще фільм просто пахне осінню.
  • “Готель «Гранд Будапешт»”, реж. Вес Андерсон
    Одна з найдотепніших картин що я бачив. Фільм вважається магнум опусом талановитого американського режисера, який знається на дивацьких підходах до створення шедеврів. Сюжет стрічки розповідає про кількох авантюрних персонажів у вигаданій східноєвропейській державі Зубровка. Їхні пригоди, насичені жартами, фантастично підібрана музика, майстерність іменитих акторів та фірмовий почерк Андерсона — все це в суміші подарувало справжню казку.
  • “Гордість і упередження”, реж. Джо Райт
    Знаменитий романтичний фільм у вікторіанських декораціях та з Кірою Найтлі у головній ролі. Картина знята за мотивами культового однойменного роману британської письменниці Джейн Остін. Як і книга, кінострічка наповнена м’яким англійським гумором, простотою сюжету, аристократичною атмосферою та людьми у їхній епосі. Радимо подивитись цю картину зі своєю половинкою.
  • “Безславні виродки”, реж. Квентін Тарантіно
    Ну і як же у тихий осінній вечір без комедійного бойовика з літрами крові. Однак не спішіть бути обманутими, бо цей фільм не такий простий, як здається на перший погляд. Події фільму відбуваються під час Другої світової війни. Сюжет є багатошаровим та розповідає про кілька груп людей, який об’єднує одна мета — подолати нацистів у нетрадиційний спосіб. Картина сповнена інтелектуальним і не дуже гумором, класичним тарантінівським насиллям, культовими акторами та непідкупними враженнями, які ви отримаєте під час перегляду.

Приємного перегляду!

Остап Лагойда

Нагору