Інформатор Калуш

ТРЕШ

Гол в свої ворота або розпивання алкоголю в громадському місці неповнолітнім

На Калущині підліток розпивав горілку на стадіоні в селі, а потім і перебував на території стадіону у стані алкогольного сп’яніння.

Розповідає Інформатор посилаючись на Калуський міськрайонний суд.

До суду з місцевого відділу поліції надійшли адміністративні матеріали стосовно мешканки району, яка ухилялась від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя та виховання неповнолітнього сина.

У судовому засіданні матір неповнолітньої дитини свою вину у вчиненому адмінправопорушенні визнала, просила суд її суворо не карати.

Суд дослідивши матеріали справи, дійшов до висновків про необхідність притягнення жінки до відповідальності, позаяк вона допустила неналежне виконання своїх батьківських обов’язків та дитина порушила статтю 178 Кодексу України про адміністративне правопорушення, (розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п’яному вигляді).

При визначенні адміністративного стягнення, суд враховував характер вчиненого правопорушення, особу порушника, ступінь її вини, майновий стан, обставини, що пом’якшують та обтяжують відповідальність, та вирішив призначити стягнення у виді штрафу у розмірі 850 гривень та 496 грн. 20 коп. судового збору.

Нагору