Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Мудрий пануватиме над зірками” — Українська розвідка відзначає професійне свято

Сьогодні, 7 вересня, Головне управління розвідки Міністерства оборони України відзначає 30-ту річницю з дня свого створення. Саме цього дня у 1992 році, відповідно до Указу Президента “Про Управління воєнної стратегічної розвідки Міністерства оборони України”, у складі вітчизняного оборонного відомства було створено розвідувальний орган стратегічного рівня, що стало початком історії воєнної розвідки незалежної України.

Інформатор вітає наших воїнів-розвідників зі святом та бажає лише безпечних і вдалих операцій!

Робота розвідника прихована від ворожого ока, але вони знають все про свого противника. Вони виконують чи не одну з ключових та найнебезпечніших справ, аби наблизити нас до перемоги. Вони працюють просто в тилу ворога, щодня наражаючи себе на небезпеку та ризикуючи своїм життям.

Саме в цей день, 7 вересня 1992 року при Міністерстві оборони створили розвідувальний орган стратегічного рівня, що дало початок новітній історії воєнної розвідки України, як одного з важливих інструментів гарантії національної безпеки й оборони нашої країни. Розвідка в полку “Азов” зародилася під час підготовки до операції з визволення Маріуполя у травні 2014 року, а вже сьогодні її бійці складають один з найміцніших та найбоєздатніших підрозділів полку.

“Мудрий пануватиме над зірками” – офіційне гасло українських військових-розвідників. На емблемі сова, що пронизує територію Росії. Це є своєрідним натяком на емблему розвідки РФ, де зображений кажан, який є здобиччю для сов та на їхнє гасло: “Вище нас лише зірки”.

Про результати роботи наших розвідників ми дізнаємося лише з часом. Та вже сьогодні можна з упевненістю стверджувати, що саме завдяки їхній важливій діяльності вдалося здобути перемогу не в одному запеклому бою з ворогом.

Нагору