У США сьогодні відзначать свято, присвячене смачному хлібу з фініками та горішками. Якщо ви не знали, то цей фрукт росте на пальмі і дуже корисний для нашого організму, бо є чудовим джерелом дієтичного калію. Також день цього виду хлібу відзначають і 22 грудня. Як спекти американський смаколик?
Розповідає Інформатор.
Для приготування нам знадобляться такі продукти:
- 2 склянки борошна пшеничного;
- 1 чайну ложку соди;
- 1/4 чайної ложки солі;
- 3/4 склянки цукру;
- 1 стакан води;
- 3/4 склянки фініків;
- 3 столові ложки вершкового масла;
- 1/2 чайна ложка лимонного соку;
- 2/3 склянки волоських горіхів (подрібнені).
Приготування:
У глибокому посуді змішати борошно, соду і сіль. У каструльці розплавити цукор, воду, нарізані фініки і масло. Прибрати з вогню, охолоджувати 10 хвилин, потім додати лимонний сік, борошно, горіхи.
Перекласти тісто в змащені хлібні форми і випікати в попередньо нагрітій духовці до 180 градусів 45-60 хвилин до затвердіння і появи тріщин на поверхні.
Трошки історії про фініки
Вважається, що фініки виникли в Іраку, там вони були основним продуктом харчування на Близькому Сході і в долині Інду протягом тисячоліть. Їх вирощували з давніх часів, від Месопотамії до доісторичного Єгипту, можливо, ще 4000 року до нашої ери.
У 1765 році іспанці завезли фініки до Мексики та Каліфорнії.
Кілька досліджень показали, що ті, хто регулярно вживає горіхи, рідше страждають на ішемічну хворобу серця. У 1993 році горіхи вперше були пов’язані із захистом від ішемічної хвороби серця. Відтоді багато клінічних випробувань показали, що споживання різних горіхів, таких як мигдаль і волоські горіхи, може знизити концентрацію поганого холестерину в сироватці крові.