Інформатор Калуш

ТРЕШ

Мотоцикліста, що збив дитину, позбавлять волі

Неповнолітнього калушанина визнали винним у смерті дівчинки в результаті ДТП.

Розповідає Інформатор, покликаючись на Калуський міськрайонний суд.

У жовтні 2021 року хлопець кермував мотоциклом “KAWASAKI ZR-S” у темну пору дня в Калуші. Паралельно з цим жінка разом з дочкою та знайомою повертались додому та вийшли на пішохідний перехід, перед цим переконавшись у безпеці на дорозі. Відтак, коли пішоходи почали переходити дорогу у встановленому для цього місці, малолітній водій наблизився до них, проявив неуважність та збив дитину, яка внаслідок отриманих травм померла. Сам мотоцикліст покинув місце злочину, однак на наступний день звернувся до поліції, де розповів про ДТП.

У судовому засіданні обвинувачений повністю визнав свою вину, а також було з’ясовано, що мати неповнолітнього намагалась відшкодувати шкоду, однак потерпіла відмовилась приймати гроші. Хлопець просив вибачення перед матір’ю дівчинки та просив суд не позбавляти його волі.

В ході розгляду справи, врахувавши обставини, суд визнав водія мотоцикла винним за статтею 69 Кримінального кодексу України та призначив йому покарання у виглядів 1 року 6 місяців позбавлення волі з вилученням водійських прав строком на 2 роки. Також обвинувачений повинен сплатити на користь держави 18 191,72 грн за проведення низки експертиз.

На цей час вирок не набрав законної дії.

Нагору