Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Роумінгу не буде: ЄС відкриває свою мобільну мережу для України

Раніше дзвінки як за кордон, так і в Україну були не дешевим задоволення, Наші мобільні оператор намагалися різними способами пом’якшити цю ситуацію — створювали спеціальні тарифи, програми лояльності та інше. Тепер ситуація зміниться. Звісно ж, у кращу сторону.

Розповідає Інформатор посилаючись на щорічне звернення “Про становище Союзу” в Європарламенті президентки Європейської Комісії Урсули фон дер Ляєн.

Сьогодні, 14 вересня, у Страсбурзі під час вищезгаданої промови на пленарному засіданні Європейського парламенту Урсула фон дер Ляєн заявила наступне:

“Я хочу, щоб ми мобілізували повну потужність нашого спільного ринку, щоб прискорити зростання та створити нові можливості. У березні ми успішно приєднали Україну до нашої електричної мережі, — це планувалося на 2024 рік, але було зроблено протягом двох тижнів. Сьогодні Україна експортує електроенергію до Європейського Союзу. Тож я хочу суттєво розширити цю взаємно вигідну торгівлю. Ми вже зупинили збори з українського експорту до ЄС, ми вводимо Україну в наш європейський простір роумінгу, наші “коридори солідарності” були великим успіхом (для експорту українського зерна – ред.). Настав час рухатися вперед на цій основі”.

Нагору