Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Таро по-українськи. Де купити ?

Наші письменники, кольори, символи, мова – це тренд 2022 року. Як не крути, від початку повномасштабного вторгнення інтерес до українського збільшився. Тому не дивно, що навіть карти таро тепер є у національному стилі.

Розповідає Інформатор.

Бренд подарунків Orner і художниці Sestry Feldman створили лімітовану колекцію карт таро в українському стилі.

“Тут Володимир Зеленський складає компанію загадковому привиду Києва в картах старшого аркану, а Батьківщина-мати хизується своєю величчю в картах мечей”, – описують колекцію автори.

У наборі – 78 карт, кожна з різним дизайном, й онлайн-гайд із тлумаченням. Також бренд випустив журнали, у яких можна записувати передбачення й результати ворожінь. Їхня ціна – 550 гривень.

Карти таро можна розглядати за 2 критеріями: як гадальний інвентар, і як мистецька розвага. Для ворожіння цей набір не дуже підходить, адже відрізняється від класичних карт таро, але, як гральний сувенір – дуже крутий. Ілюстраторка Анна Нікітіна поділилася з Інформатором думкою щодо цієї колекції:

“Ця робота – підтвердження того, що можна поєднати сучасні речі та карти Таро і з цього вийде дійсно гарний проєкт. Проте мені не подобаються надписи під картами. Цей шрифт часто нечитабельний і вибиваються з загальної картинки. Подобається взаємозв‘язок з картою і її назвою, тобто – на Королеві Чаш зображена Леся Українка і вона повністю відповідає цій карті. У той же час деякі зображення не відповідають своїй тематиці – карти з хороводом і метеликами. Вони виглядають зовсім непродуманими. Не дивлячись на недоліки, ці карти справляють враження, бо вони зроблені на злобу дня”.

Існують також карти таро і з іншою тематикою. От наприклад ці – присвячені відомій франшизі “Грі Престолів”. Виглядають досить ефектно, а коштують – 450 гривень.

Якщо ж ви хочете ознайомитись з Таро, як з феноменом, то краще взяти собі традиційні карти Райдерв Уейта. На них навчання буде значно легшим. Ціна — 150 гривень.

Яке ваше ставлення до карт Таро?

Анна Сірик

Нагору