Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

До Калуша приїхала польська делегація. Навіщо?

У рамках співпраці між Калуським районом та Опольським повітом Республіки Польща на Калущині перебуває польська делегація, яку очолює староста Опольського повіту Генрік Ляква.

Розповідає Інформатор з посиланням на Калуську районну раду.

Поляки привезли до Калуського району допомогу: пожежну машину та медичне обладнання. Це вже четвертий благодійний пожежний автомобіль, який служитиме вогнеборцям Калущини. Попередні три були передані в рамках співпраці між Долинським районом та Опольським повітом, а після реформи устрою районів співпраця перейшла до нового Калуського району.

У рамках співпраці делегація відвідала Войнилівську громаду. Голова громади Мар’яна Масляк зустріла польських друзів з піснею та хлібом-сіллю.

Мар’яна Масляк подякувала польським друзям, а в їхній особі усьому польському народові, за те, що першими відгукнулись і підтримали Україну у війні з російським окупантом, а також прийняли наших біженців.

Домінік Пікос своєю чергою подякував українцям, які собою прикривають Європу і воюють за свою незалежність та демократичні цінності. Запевнив, що українці завжди можуть розраховувати на підтримку поляків, адже переконаний, що при потребі першими на допомогу полякам прийшли б саме українці.

Також Домінік Пікос повідомив, що цьогоріч у чотирьох школах гміни Турава навчається 60 дітей з України, а всього гміна приймає близько півтисячі українців, які втекли від війни.

Крім цього, у рамках перебування польської делегації на Калущині заплановано підписання Меморандуму про співпрацю між Опольським повітом та Калуським районом, а також Декларацій про співпрацю між громадами Калуського району й Опольського повіту: Войнилівської ТГ і гміни Турава та Витвицької ТГ і гміни Лубняни.

Нагору