Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Які ціни на картоплю у Калуші цієї осені?

А ви знали, який овоч має найбільший відсоток води? Ні, не огірок, це картопля, вона на 80% складається з води. А ще про те, що це перша рослина вирощена за межами нашої планети? Ну і вірогідно ви пам’ятаєте, що саме цю культуру вирощував астронавт Марк Вотні у книзі (а потім і Голлівудській екранізації) “Марсіанин” з Меттом Деймоном у головній ролі. Але давайте спустимось на Землю, у наш рідний Калуш і дізнаємось за скільки тут сьогодні можна купити картоплю.

Інформатор пройшовся місцевими ринками й ось що дізнався.

На “Калуському муніципальному ринку” є три точки де вдосталь картоплі. Ціновий діапазон там коливається від 6 гривень (за дрібну), 8 грн за маленьку і від 10 до 14 гривень за звичайну молоду картоплю.

“Зараз у нас ціна починає зменшуватися. Багато людей почали викопувати власну картоплю, попит відповідно впав. І так буде продовжуватися далі”, — поділилася з Інформатором продавчиня на одній з овочевих розкладок.

Також ми відвідали Центральний ринок на Дзвонарській. Тут вибір картоплі набагато більший. Ціни коливаються від 7,50 грн/кг до 12 грн/кг.

І щоб спростити вам завдання, що зробити з щойно купленої картопельки, пропонуємо вам простий і водночас екзотичний рецепт. Приготування цієї страви займе у вас всього 20 хв

КАРТОПЛЯ З ЦИБУЛЕЮ І СИРОМ

Вам знадобляться такі інгредієнти:

  • 400 г картопля
  • 100 г Цибуля (1 невелика цибулина)
  • 50 г Шинка
  • 70 мл Кулінарні вершки (18-30 % жирності)
  • 50 г Сир твердий
  • 1 ст. л. Олія соняшникова
  • на свій смак сіль та перець

КРОК 1
400 г картоплі помийте і поріжте кружечками завтовшки близько 1 см. Невелику цибулину поріжте півкільцями.

КРОК 2
На пательні з однією ложкою соняшникової олії обсмажте картоплю з цибулею протягом 15 хвилин. Додайте 50 г подрібненої шинки й продовжуйте обсмажувати на середньому вогні ще 5 хвилин.

КРОК 3
Наприкінці приготування додайте 70 мл вершків 18-30% жирності й 50 г твердого сиру, натертого на тертці з великими отворами. Тушкуйте на маленькому вогні ще 5 хвилин. Сіль і перець — за смаком. Подавайте з подрібненою зеленню петрушки.

Вуаля, страва готова.

Остап Микитюк

Нагору