Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Долинянин Ярослав Рудяк пробіг марафон, щоб зібрати кошти на авто

Професійний спортсмен поставив собі за мету допомогти купити автівку для ЗСУ і для цього пробіг благодійний марафон з Калуша до Долини.

Розповідає Інформатор з посиланням на калуського футбольного тренера Василя Федорова.

Благодійний марафон “Біжу заради перемоги” стартував вчора, 17 вересня, з площі Героїв у Калуші. Долинянин Ярослав Рудик поставив собі за мету пробігти таку дистанцію: Калуш – Голинь – Брошнів-Осада – Долина. Загалом це приблизно 30 кілометрів.

Протягом усієї дистанції до бігуна могли долучитися охочі та на станціях зупинки у населених пунктах фінансово допомогти зібрати на авто для ЗСУ.

“Ярослав Гудяк своєю справою, яку він дуже любить, хоче зібрати кошти на автомобіль для захисника з Нацгвардії України Івана Василіва”, – співорганізатор марафону Микола Василів.

Цікавим є те, що син бігуна у свій час навчався у Івана Василіва, який до 2014 року був тренером з боксу.

Ярослав Гудяк професійно займається бігом вже більше 25 років. Має безліч нагород та пройдених марафонів за спиною. Найкращий його результат – це подолані 194 км за 2 доби у 2017 році, в у 2019 році чоловік здобув бронзову медаль у Чемпіонаті України з 24-годиного бігу у віковій категорії 60-69 років.

Нагору