Інформатор Калуш

ТРЕШ

Калуську порушницю звільнили від покарання

Суд вирішив позбавити дівчину покарання через відсутність нового злочину.

Розповідає Інформатор, покликаючись на Калуський міськрайонний суд.

В ході розгляду клопотання від “Центру пробації” калуський суд звільнив 21-річну дівчину від відбування покарання. Вона відбувала випробувальний термін строком на 1 рік, який успішно пройшла.

Згідно з матеріалами справи у жовтні 2019 року засуджена рухалась по автодорозі Стрий-Чернівці-Мамалига у напрямку м. Долина в нічну пору. Вона керувала автівкою на швидкості 162 ± 10,9 км/год, що більш як втричі перевищує дозволену швидкість у населеному пункті. Під час руху дівчина проявила неуважність та наїхала на пішохода поза межами пішохідного переходу, в результаті чого постраждалий отримав тілесні пошкодження.

В ході розгляду справи суд визнав дівчину винною у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) та призначив їй покарання у вигляді 3 років позбавлення волі та конфіскування водійських прав строком на 2 роки. Однак на підставі ст. 75 КК України суд звільнив дівчину від відбування покарання з випробувальним терміном на 1 рік. Для кращого спостереження за правопорушеннями звинуваченої, щодо неї було складено індивідуальний план для зменшення ризику вчинення нового кримінального правопорушення.

Оскільки дівчина не вчинила нових злочинів, суд звільнив її від відбування покарання у зв’язку із закінченням іспитового терміну.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com.

Нагору