Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Часткова” мобілізація в росії — чим це загрожує Україні: коментар експерта

Сьогодні, 21 вересня, диктатор сусідньої країни оголосив часткову мобілізацію в росії. На додачу, заявив про підтримку “референдумів” на окупованих територіях та знову витягнув “ядерну карту”, якщо ЗСУ не перестане звільняти українські землі. Наскільки варто дослухатися до цих погроз?

Про це Інформатор запитав у військового експерта Дениса Поповича.

Що означає часткова мобілізація в росії?

Згідно з указом, “часткова мобілізація” зачепить тільки тих громадяни, які перебувають в запасі та, перш за все ті, хто проходив службу в лавах збройних сил,  а також тих, хто має певні військово-облікові спеціальності та відповідний досвід. “Новобранці” перед відряджанням до частин будуть проходити додаткову військову підготовку.

“ЛНР практично очищена від нацистів.. Уряду і міноборони вже дані доручення в повному обсязі й стислі строки визначити правовий статус добровольців та бійців ЛНР і ДНР. Він має бути таким же, як у кадрових військових, включаючи медобслуговування, соцгарантії”, — додав путін у своєму зверненні.

Окрім часткової мобілізації, путін вчергове згадав про головну мету війни. Це — “визволення Донбасу”. Мовляв, при загрозі територіальної цілісності росії “ми використаємо всі заходи, включаючи ядерну зброю. Це не блеф”. Як і раніше російський фюрер бачить загрозу від Заходу. “Мета Заходу – послабити, роз’єднати та знищити нашу країну”.

Чим часткова мобілізація в росії загрожує Україні

“Часткова мобілізація в росії – це підвищення ставок  у цій війні, — вважає військовий експерт Денис Попович, — І говорить про готовність путіна йти далі попри всі успіхи української армії на Харківському фронті. Власне це і є реакцією на ці успіхи. Оскільки на сьогоднішній день російська армія знекровлена і потрібний резерв для продовження бойових дій”, – сказав він.

Також Денис Попович додав — якщо мобілізація часткова, то будуть мобілізуватися  конкретні категорії військовослужбовців, для того, щоб перекрити ті втрати, які російська армія понесла в боях в Україні.

“Тобто, на сьогоднішній день, судячи з його заяв про підтримку цих так званих референдумів  на території Донецької й Луганської областей  і частково окупованих районів Херсонської й Запорізької областей — воно спрямоване на те, щоб втримати ці території та вберегти їх від подальших контрнаступів української армії”, – сказав військовий експерт.

Денис Попович вважає, що збільшення російської армії загрожує фіксацією лінії фронту. “Вірніше, спробою фіксації лінії фронту, яка зараз є, — сказав він. – Ми, крім того, бачимо погрози в тому числі й використання ядерної зброї, як відповідь не те, що ми не зупинимося. А оскільки ми не зупинимось, то ми бачимо, що війна затягується. Нам слід враховувати ці реалії”, – рекомендує експерт.

Що цьому передувало

Як повідомлялося раніше, міністр оборони рф сергій шойгу заявив, що в рамках часткової мобілізації в росії будуть призвані 300 тисяч резервістів.  Радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк у Твітеріпрокоментував оголошення часткової мобілізації в російській федерації.

Росіяни сприйняли звістку про мобілізацію дуже нервово. Про це свідчать заклики до акцій протесту, пошукові запити у Google та падіння фондового ринку.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com.

Нагору