Інформатор Калуш

ГРОШІ

“Калуська енергетична компанія” хоче підняти тарифи

Комунальне підприємство проінформувало населення про намір змінити ціни на теплову енергію. Протягом 7 днів можна оскаржити це рішення.

Розповідає Інформатор з посиланням на Калуську міськраду.

Ціну хочуть підняти через те, що чинні тарифи не покривають витрат підприємства. Рівень покриття доходами витрат на теплову енергію складає 70%.

Основні фактори виглядають так:

  • Обсяг реалізації. У Калуші відключили від централізованого теплопостачання 57 житлових будинків, тому обсяг реалізації зменшився на 83,5%.
  • Паливо(природний газ). Витрати плануються з урахуванням цін на придбання природного газу для виробництва теплової енергії. Для населення з ПДВ він коштує 7 420 грн/тис.м.куб та 16 390 грн/тис.м.куб для бюджетних споживачів.
  • Електроенергія на технологічні потреби. В проєкті тарифів врахована зміну ціни на електроенергію з 3,704068 грн/кВт*год до 4,68163 грн/кВт*год без ПДВ. Ріст спостерігається до 26%.
  • Оплата праці. Чисельність персоналу зменшилась на 29 осіб.
  • Плановий прибуток. 155,99 тисяч гривень потрібно на транспортування теплової енергії, а 639,45 тисяч гривень на обігові кошти.

Проєктний план тарифів має такий вигляд.

Нагадуємо, що за Законом України №2479 – IX  “Про особливості регулювання відносин на ринку природного газу та у сфері теплопостачання під час дії воєнного стану та подальшого відновлення їх функціонування”: протягом дії воєнного стану в Україні та шести місяців після місяця, в якому воєнний стан буде припинено або скасовано, забороняється підвищення для всіх категорій споживачів тарифів на  послуги з розподілу природного газу та теплову енергію (її виробництво, транспортування та постачання) і послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води.

Якщо ви не згодні або хочете внести пропозиції до даного проєкту, то ви можете зробити це протягом 7 днів з дати публікації інформування (20 вересня).  До 27 вересня ви маєте право надіслати повідомлення за адресою: 77300, місто Калуш, вулиця Окружна,8, КП “Калуська енергетична Компанія”, e-mail: kalush_energy@ukr.net.

Детальніше ознайомитись з звітом компанії можна за посиланням.

Нагору