Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Валерій Залужний та інші важливі обкладинки “Time” на підтримку України

Одне з найвпливовіших світових видань “Time” вже вп’яте протягом цього року підтримало Україну в її боротьбі за Незалежність від росії. Що правда, своїм, унікальним способом. Їхні обкладинки — почесне місце у кожному номері задають вектори в полеміці читачів по всьому світу. На обкладинку крайнього номера журналу, як стало сьогодні відомо, потрапив Головнокомандувач Збройних сил України — Валерій Залужний. 

Інформатор запитав у експертів що це означає для України у світовому контексті і як це може позначитись на ході війни з росією:

“Залужний знайшов рішення, як перебити “ядерку” в соцмережах 😉 Після обкладинки та статті в TIME, знову на перше місце вийдуть теми “політичних амбіцій” та “конфлікту”. Правда, одне одного не краще ;(“, —  прокоментувала нову обкладинку Оксана Мороз, українська письменниця, експертка з формування громадської думки, відеоблогерка та лекторка. Фахівчиня з медіамаркетингу та маніпуляційних практик.

“Time” завжди був досить впливовим журналом вже протягом майже століття. Навіть попри сумнівні рішення, як, наприклад присудження Гітлеру звання “людини року” у 1938 році, щотижневик залишається авторитетним ЗМІ у західному світі. Звісно, що поява українських тем у журналі є не стільки проявом емпатії медіамагнатів, скільки реакція на виклики часу, що чудово утримує аудиторію. З цієї ж причини ми не бачимо постійної присутності українських персонажів на обкладинках будь-яких західних видань. Втім така поява, навіть рідкісна, має своє значення, оскільки ті європейці та американці, у яких війна не під боком, мають кепську здатність забувати віддалені від них події, попри степінь її важливості для світу. Встановлення на обкладинки ключових західних медіа кадрів з України чи українських діячів короткочасно нагадує про цю катастрофу цивілізації та оновлює таймер її забуття. Благо, на цьому фронті впевнено працює і наша дипломатична сила” — зазначив історик Остап Лагойда.

Нагадаємо, що у березні цього року першими трьома українськими обкладинками “Time” стали:

Це світлина французького художника JR — “Стійкість України”. Він влаштував справжній перфоманс у Львові, до якого залучив близько 100 людей.  В центрі площі всі учасники розгорнули величезну фотографію дівчинки. Нею виявилася 5-річна Валерія з Кривого Рогу. Через вторгнення росії на територію України дівчинка була вимушена покинути свою домівку і рятувати своє життя. Друга — слова президента Володимира Зеленського, сказані під час промови в Європарламенті 1 березня: “Життя переможе смерть, а світ – темряву”. І третя — світлина українця Максима Дондюка під назвою “Агонія України”. На фото зазнімковані евакуйовані з тимчасово окупованого Ірпеня мати з маленькою дитиною, яку несе на руках український військовий. Жінка не стримує сліз, вона налякана.

Також на обкладинку щотижневика “Time” потрапив і сам Президент УкраїниВолодимир Зеленський. Це сталося в середині травня цього року.

До теми: Україна на перших шпальтах. Яка вона?

 

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com.

Остап Микитюк

 

Нагору