Інформатор Калуш

ТРЕШ

Хабарі на Калущині: троє водіїв вирішили відкупитися

За останню добу поліція зафіксувала 3 випадки спроб підкупу за порушення. Водії хочуть жити “по-старому”, але поліція проти такого.

Розповідає Інформатор з посиланням на Поліцію Івано-Франківської області.

Пропозиції хабарів були в Долинській, Калуській та Рожнятівській територіальних громадах.

У Долині поліція зупинила водія автомобіля Volkswagen Golf. На транспортному засобі був відсутній номерний знак. За нескладання постанови про адміністративне правопорушення 31-річний керманич запропонував поліцейським хабаря — 2 тисячі гривень.

У Брошнів-Осаді зупинили водія траспортного засобу ВАЗ. 33-річний керманич мав ознаки алкогольного сп’яніння, що підтвердили результати освідування за допомогою “Драгера” – 1,21 проміле. Також з’ясувалось, що водій позбавлений судом права керувати транспортним засобом за нетверезе водіння. Під час складання адмінматеріалів правопорушник запропонував інспекторам хабаря — 1500 гривень.

📌 34-річний мешканець Калуської територіальної громади намагався “домовитись” з начальником сектору реагування патрульної поліції місцевої поліції. Напередодні водія зупинив екіпаж поліції за порушення правил дорожнього руху. В ході перевірки документів з’ясувалось, що керманич перебуває у стані алкогольного сп’яніння. Інспектори на чоловіка склали адміністративний протокол за ст. 130 КУпАП. Наступного дня порушник прийшов до відділу поліції , щоб “домовитись”, та у службовому кабінеті надав правоохоронцю 100 доларів США, аби той не направляв складені адміністративні матеріали до суду.

За вказаними фактами слідчі територіальних підрозділів розпочали кримінальні провадження відповідно до ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі), за що передбачено до 4 років позбавлення волі. Грошові кошти вилучені, а на правопорушників складені адміністративні матеріали.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com.

Нагору