Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

На Долинщині знайшли залишки німецьких літаків

Мисливці за військовими реліквіями відшукали частини літаків Другої Світової війни і на цьому змогли заробити грошей, які передадуть на потреби української армії.

Розповідає Інформатор з посиланням на пост Андрія Кіріянова, засновника громадської організації “Пошук літаків ДСВ в Україні”.

2 тижні тому “мисливці” знайшли номера та частини літака і вже встановили пам‘ятну табличку на тому місці.

Шукачі реліквій вирішили допомогти нашим хлопцям на фронті, тому організували комерційний похід до 2 місць падінь літаків у Карпатах.

“Цього разу 2 німецькі літаки- Ju52 (Юнкерс 52) та Не111 (Хейнкель 111). Обидві локації у Франківський області, неподалік Долини. З “Ю52” пару тижнів тому були знайдені номера літака та повністю визначені екіпаж та дата падіння. Отже, щоб завершити повністю історію, ми встановили пам’ятну табличку на місці падіння. Також було знайдено декілька цікавих деталей: башмак під колесо ,частину від переднього капоту із номером та ще деякі деталі. Ми здолали дуже крутий схил десь в 60 градусіе, де і були знайдені ці деталі. Довго не шукали, бо поряд постійно чули ведмежий рик. Другий літак — “Не 111″ ми визначили ще 2 роки тому , табличка там стоїть з тих часів. Уламків ще багато також, хоча деякі з великих деталей вже зникли”, – розповідають організатори.

Уся група ночувала у будиночку лісника і похід закінчився щасливо. Гроші з проєкту будуть направлені на закупівлю речей для саперних підрозділів.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com.

Нагору