Інформатор Калуш

ТРЕШ

6 років в’язниці: калушанина посадили за амфетамін

Чоловік зробив собі лабораторію в гаражі і не знав лиха, проте раптом виявилось, що виготовлення наркотиків заборонене в Україні.

Інформатор розповідає деталі справи з посиланням на Калуський міськрайонний суд.

Обвинувачений разом із “бандою” встановили обладнання в гаражі для виготовлення амфетаміну. Їм була відома технологія і вони використовували хімічні реактиви та прекурсори, щоб виготовляти психотропну речовину з метою продажу.

Під час обшуку знайшли 8 полімерних мішків з порошкоподібною кристалічною речовиною, яка згідно з висновком експерта є фенілнітропропеном, загальною масою 76 177 грама та полімерну упаковку в якій згідно висновку експерта виявлено фенілнітропропен, загальною масою 883,2182 грама.

Фото є ілюстрацією

Також поліція знайшла 316 предметів, які згідно з висновком експерта є придатними для стрільби боєприпасами до нарізної вогнепальної зброї “Browning”, нарізну автоматичну зброю – 9-мм пістолет-кулемет типу ПП-91 “КЕДР”, нарізну автоматичну зброю – 6, 35-мм пістолет Браунінг, нарізну зброю – 9-мм спортивно-тренувальний самозарядний пістолет мод. “Байкал-442”.

Обвинувачений свою вину в суді визнав і пояснив, що ще в лютому 2017 на відрізку дороги між селами Боднарів та Вістова Калуського району побачив біля естакади пакет з зброєю, який забрав собі та зберігав до 2019 без передбаченого законом дозволу.

Також вирішив виготовляти наркотики, бо був у скрутному матеріальному становищі.

Обвинувачений підтвердив, що придбав 350 таблеток “SUBUTEX” та амфетамін, які зберігав та перевозив в автомобілі з метою подальшого продажу та не заперечив, що на початку 2020 придбав рослини конопель, які зберігав з метою збуту в орендованому ним гаражі.

У вчиненому розкаюється, просив суворо його не карати та врахувати всі обставини вчинення ним вказаних кримінальних правопорушень.

Суд позбавив його волі на термін 6 років та 1 місяць з конфіскацією майна. Також стягнув на користь держави 44 922, 36 грн (за проведення експертиз).

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com.

Нагору