Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Євроваліза” – вистава, яка зібрала аншлаг

Кожен з нас шукає кращої долі. Хтось в Україні, хтось за її межами. Люди прагнуть кохання, визнання і успіху, але що потрібно, щоб все це здобути? Інколи достатньо лише одного – щоб твій рейс до Парижу затримали, а валізу вкрали. “ЛюбАрт” розповів історію, після якої всі глядачі плескали стоячи.

Інформатор відвідав виставу і готовий поділитися враженнями.

2 жовтня аматорський театр “ЛюбАрт” зіграв прем‘єру вистави “Євроваліза”. Це була перша драматична постановка у відновленому Концертному залі за останні 20 років. Знайти вільне місце було практично не можливо — калушани з нетерпінням очікували на показ.

Написали сценарій Ігор та Любов Липовські.

3 людини, 3 українці, 3 нещасні долі. Вони зустрілися в аеропорту імені Фридерика Шопена. Він – статний та стильний чоловік, вона — ідеальна версія самої себе, містер Чемодан — друг та недруг одночасно.

Три людини зустрічаються в незвичних обставинах і лише згодом дізнаються, що вони всі з однієї країни. Їх об‘єднує це й бажання знайти в Європі кращої долі. Проте, чи це реально?

Під час комедії глядачі голосно сміялися з жартів, в яких було багато правди про кожного з нас. От ви, саме ви, я звертаюсь до того, хто зараз прочитує ці рядки, ви вірите, що в Європі краще життя? А що, якщо я скажу вам, що ні? Ви повірите? Герої вистави теж не вірили, тому вона їхала до хлопця з соцмереж в Париж, а він вигулював собак багатих європейців.

У головних ролях – Юрій Чоловський, Фініст Хуго та Настя Паламарчук, а звукорежисер – Роман Скрипак.

“Так це ж Європа!” – ця фраза прозвучала багато раз за показ, і завжди в гумористичному тоні й ніколи в серйозному.

Звичайно, в кінці був хеппі-енд, бо це ж комедія. Він та вона закохались і до цього приклав зусиль й містер Чемодан. Проте що з еміграцією? Чи повернуться вони в Україну? Чи будуть успішні на рідній землі?

Хтозна.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com.

Нагору