Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Еко-Калуш” — містяни облагородили центральну вулицю міста

СУМівці, комунальники та просто вільні люди взяли участь в екологічній акції та прикрасили частку міста рослинами.

Розповідає Інформатор.

Сьогодні з полудня у місті кипіла робота. Річ у тім, що калуські волонтери у співпраці з “Калушавтодором” розпочали справу озеленення Калуша. Першою ціллю стала посадка дерев гібіскусу та кущів самшиту на проспекті Лесі України.

Ідея акції належить мешканці Калуша, яка побажала приховати свою особистість через виняткову скромність.

“Гібіскус — дуже делікатна рослина. Його треба обстригати, формувати його вигляд. Чим більше про нього дбати, тим більше листочків і квіточок буде. А це квіти-одноденки, які замінюють одна одну, і від того, як за ними дивитися, залежить густина рослини. Гібіскус взагалі універсальна рослина. Наприклад з червоного гібіскусу роблять чай-каркаде”, — розповіла нам анонімна благодійниця.

Реалізувати ідею зголосились волонтери зі “Спілки української молоді в Калуші” та їхні друзі з інших громадських організацій. Місцеві комунальники погодились забезпечити бажаючих необхідними інструментами і технікою та замінили волонтерів на постах після обіду.

Активісти були справді раді взяти участь у цій справі. Вони проявляли ентузіазм, налагоджували співпрацю, жартували.

“Те, що люди домовляються зустрітися на спільну працю і працюють з рослинами, на благо озеленення міста, для мене є неймовірним. Це вищий прояв любові і турботи до всього живого, красивого і світлого, що оточує нас”, — поділився Євген, вправно пораючись над черговим кущем.

Еко-акція показала калушанам, що облагородження міста починається з власного бажання його жителів. Натомість небайдужі містяни показали, що готові долучатись до покращення умов життя у Калуші.

Остап Лагойда

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com.

Нагору