Інформатор Калуш

ТРЕШ

Нобелівську премію миру розділили три “братні народи”

Ця Нобелівка поламалась — несіть нову.

Розповідає Інформатор посилаючись на офіційний акаунт Нобелівської премії у твіттері

Нобелівську премію миру цьогоріч присудили одній людині та двом організаціям. Це український Центр громадсньких свобод, російський “Меморіал” і адвокат з прав людини, білорус Алес Білацкі.

Про це йдеться у твіттері премії:

“Лауреати премії миру представляють громадянське суспільство у своїх країнах. Вони протягом багатьох років пропагували право критикувати владу та захищати основні права громадян. Вони доклали видатних зусиль для документування воєнних злочинів, порушень прав людини та зловживання владою”, – вважають у Нобелівському комітеті.

Центр громадянський свобод – організація, що заснована 2007 року. Керується Олександрою Матвійчук. Місією вважають “Становлення прав людини, демократії та солідарності в Україні та регіоні ОБСЄ задля утвердження людської гідності”.

Російський “Меморіал”, визнаний Кремлем “іноагентом“, як заявляється, є некомерційною благодійною та правозахисною спільнотою, що займається дослідженням політичних репресій СРСР і Росії. Заснований 1992 року в Москві. З 28 лютого 2022 року сайт організації не оновлюється.

Алес Білацкі – керівник правозахисного центру “Вясна”.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com.

Нагору