Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

ООН зробить Калуський індустріальний парк екологічним. Як?

Наш “Калуш індустріал ХАБ” був обраний для надання Міжнародної технічної допомоги для трансформації його в екоіндустріальний.

Розповідає Інформатор з посиланням на Калуську міськраду.

Всього в конкурсі брало участь 55 індустріальних парків і тільки 5 з них були обрані. Калуський – один з них.

6 жовтня наша влада зустрілась із координатором проекту UNIDO Антоном Клещовим, Анатолієм Чумичкіним, засновником парку, Вадимом Пасічником, операційним директором, Віталієм Ільчишиним, заступником голови Івано-Франківської ОВА, та Сергієм Подошвою, директором департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури області.

Презентований на заході проект “GEIPP Ukraine” реалізується в Україні ООН з промислового розвитку за фінансової підтримки Швейцарської конфедерації в рамках глобальної програми з екоіндустріальних парків. Він передбачає проведення технічного аудиту та розроблення рекомендацій для побудови промислового симбіозу підприємств, проведення навчання з керівниками тощо. В результаті планується досягти зменшення показників викидів СО2 в атмосферу,споживання викопного палива, електроенергії, хімічних речовин, води.

Нагадуємо, що згідно з Стратегією розвитку до 2030 року Калуська громада повинна стати екоіндустріальною столицею Західної України. Калуський ІП знаходиться в житловому масиві, тому важливо, щоб інвестиції були “зелені” і щоб такі проекти були реалізовані.

На даний момент у Калуському індустріальному парку кілька релокованих підприємств вже розмістили свої потужності та запустили виробництво, а деяким надали безоплатно площі на зберігання обладнання.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com.

Нагору