Інформатор Калуш

ГРОШІ

Як отримати субсидію у 2022 році | Нові правила

В такий час, як зараз, економія стає мистецтвом. Багато хто, наприклад, практикує такий вид економії, як субсидія. З приходом осені у країні в стані війни актуальність нікуди ділася. Проте цього року є декілька змін, про які точно потрібно знати кожному, аби не пропустити можливість отримати допомогу.

Що змінилось та куди звертатись – розповідає Інформатор.

По-перше: З 1 грудня приймати заяви на отримання субсидій та здійснювати їх призначення буде Пенсійний фонд України.
Важливо знати: якщо у вас не відбулось ніяких змін, які впливають на виплату субсидії, перерахунок відбудеться автоматично. Проте якщо у вашій сім’ї відбулися зміни й потрібно подавати нову заяву на отримання субсидії, то:

  • до кінця листопада документи треба нести в ЦНАП,
  • з 1 грудня – до Пенсійного фонду.

 

По-друге: Сім’я буде мати право на субсидію, якщо один з її членів виїхав за кордон під час повномасштабного вторгнення більш ніж на 60 днів. Але для того, щоб отримати субсидію, обов’язково потрібно подати нову заяву, у якій вказано про те, що особа, яка виїхала, фактично тут не проживає.

По-третє: Починаючи з жовтня, субсидії виплачуватимуть не лише за постійним місцем проживання, а й у разі його зміни. Якщо людина звертається за субсидією за місцем свого фактичного проживання, вона має документально підтвердити, на підставі чого вона тут проживає – надати договір оренди житла або довідку переселенця.

Загалом же з кінця цього року субсидії переходять у повне відання Пенсійного фонду. Це робиться, щоб оптимізувати та прискорити час отримання допомоги.

Щодо тих, хто користується “Дією” для подачі документів нічого не змінюється.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com.

Нагору