Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Калущина отримала цінну допомогу від діаспори в Данії та волонтерів

Спільно з громадською організацією “Чисті серця” Калуська ЦРЛ та Пологовий будинок отримали цілу фуру гуманітарної допомоги.

Розповідає Інформатор посилаючись на Пологовий будинок.

Отримання допомоги стало реальним завдяки Вікторії Донець, одній з активісток і активістів волонтерського руху, з перших годин війни вони не могли сидіти просто, склавши руки. Українці в Данії дуже швидко згуртувались, щоб допомогти своїй батьківщині. Згодом до них долучилися данійці. І разом їм вдалося передати в Україну надзвичайно багато: це десятки тонн продуктів, одягу, різноманітної амуніції, приладдя, медикаментів,.. автомобілі-пікапи для ЗСУ і навіть карету швидкої медичної допомоги.

Цього разу лікарня поповнилася функціональними ліжками – 24 для дорослих та 2 для дітей; отримали 3 операційні лампи та 1 операційний стіл. А ще – 10 тис. халатів, 55 тис. масок, 250 фартухів та всіляких дезсередників засобів для миття в загальною вагою 2 тони. Поліклініка отримала: 4 медичні шафи для зберігання виробів медичного призначення, 7 медичних столів та електропідйомник для людей з обмеженими фізичними можливостями.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com.

Нагору