Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Стрес та що з ним робити” — тренінг на “Хабі”

Вчора на “Хабі 93” відбувся черговий психологічний тренінг, що був присвячений стресу у різного його проявах.

Розповідає Інформатор.

“Спільнота психологів Калуша” продовжує вести заходи в рамках проєкту “Ментальне здоров’я для всіх”. Цього разу темою тренінгу був: “Стрес. Самопідтримка. Підтримка іншого. Як розмовляти з воїном”.

Лекторка заходу, психологиня Тетяна Щербінська підготувала справді цікавий та інтерактивний матеріал. Розповідь велась про особливості стресу та взаємодопомоги. Майстерка розповіла про види стресу, зокрема про дистрес (“шкідливий” стрес, який вичерпує сили) та еустрес (“хороший” стрес, що активізує резерви організму). Психологиня поділилась способами роботи зі стресом, методами взаємодії з людьми у стресовому стані та найчастішими помилками у спілкуванні при стресі.

Особливе місце у бесіді зайняла тема розмов з військовими. Пані Тетяна донесла до публіки складнощі, з якими військові повертаються з фронту, та як з ними спілкуватись, щоб не викликати негативних емоцій, або посттравматичний стресовий розлад. Інформація була дуже пізнавальною та практичною для слухачів.

Тренінг проходив у дружній, невимушеній атмосфері. Психологиня активно залучала присутніх до спільної роботи, обговорень складних моментів та психологічних ігор. Щодо останніх, то насамкінець заходу лекторка провела гру, де учасники мали нагоду відчути почуття один одного в оригінальний спосіб.

Інформатор й надалі відвідуватиме заходи “Спільноти психологів Калуша” та ділитиметься своїми найпершими враженнями.

Остап Лагойда

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com.

Нагору