Інформатор Калуш

ТРЕШ

Немає потерпілих – немає суду

Підготовче судове засідання у кримінальному провадженні, щодо обвинувачення Віталія Хемича перенеслося.

Інформатор розповідає в чому справа.

Повітряна тривога, яка розпочалася напередодні, змусила усіх учасників зачекати. Майже після години очікування засідання все ж розпочалося. Суддя поцікавилася чому від частини потерпілих немає жодної інформації щодо розгляду справи під час підготовчого засідання. У залі суду знаходилося лише 2 потерпілих і були подані заяви інших постраждалих, які давали згоду про проведення засідання без їх присутності.
Сторона обвинувачення довела до відома судді, що усі потерпілі були проінформовані щодо сьогоднішнього засідання, але причини їхньої не явки невідомі, а також заявила, що проводити засідання можна без них.

Представник потерпілої висловив думку, що засідання не можна проводити через відсутність інформації від інших потерпілих, а також це буде розцінюватися, як порушення їхніх прав.

Одна з потерпілих погодилася зі своїм адвокатом, а інша була готова розпочинати засідання, бо решта потерпілих знаходиться за межі області або на фронті.

Захист обвинуваченого також впевнений, що проведення засідання без присутніх потерпілих буде порушенням їхніх процесуальних прав. Тому адвокат підсудного запропонував перенести засідання.

Щоб не порушувати жодних процесуальних прав потерпілих суд відклав підготовче засідання. Також суддя звернулася до прокурора з проханням вжити заходів, щодо інформування усіх потерпілих, для того, щоб вони були присутніми або ж написали заяву, що не можуть бути присутніми і не проти розгляду справи без їхньої участі.

Наступне засідання заплановане на 9 листопада.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com.

Нагору