Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Зубата” виставка: дебют Станіслава Алексапольського

Молодий калуський художник презентував свою першу виставку картин під назвою “Stan Van Cult”. Проте на відкриття не прийшов. Про що його творчість – читайте у матеріалі.

Інформатор відвідав виставку і був вражений. Це точно новий ковток повітря для Калуша.

28-річний Станіслав Алексапольський народився в Калуші, виріс та працює теж тут. На диво, немає професійної освіти художника. Він закінчив Калуський коледж культури та мистецтв на спеціальностях “Народно-інструментальне мистецтво” та режисура.

Дивлячись на представлені робити, важко повірити в те, що Станіслав ніколи не вивчав академізму. Малювати він почав 7 років тому і взагалі займається створенням татуювань.

Це його перша виставка і на ній він представив 24 арт-об’єкти ( 23 картини та 1 “зубатий” експонат). Ні теми, ні назв картин тут ви не знайдете, адже, автор дав повну свободу думок для глядачів. Він настільки не хоче впливати на думку інших, що навіть не завітав на відкриття.

Усі роботи створені олійними фарбами на полотні та плитах, а з чого зроблені ці зуби людства, напевно, краще не знати. Це безперечно суцільний епатаж і виклик.

“Його картини – це складна внутрішня робота художника. Я не пригадую, щоб в Калуші хтось виставляв подібне”, – дала відгук Галина Турчик, зберігачка фондів Виставкої зали.

Про що картини Станіслава? Сказати складно, адже те, що бачимо ми, точно не те саме, що побачите ви. Людська уява ширша за логіку і унікальна у кожної людини. Тож, щоб дати відповідь на це запитання, краще побачити картини особисто. Це можливо до 20 листопада у Виставковій залі Калуша.

Анна Сірик

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com.

Нагору