Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Якнайдалі від москви: Україна святкуватиме Різдво з усім світом — 25 грудня

Цього року навіть без скандалів та заперечень. І духовенство, і парафіяни — “за” святкування Різдва разом з усім цивілізованим світом, тобто 25 грудня. 

Деталями ділиться Інформатор посилаючись на Православну Церкву України.

Синод Православної церкви України офіційно дозволив усім єпархіям у 2022 році проводити богослужіння на честь Різдва Христового за новоюліанським календарем, тобто 25 грудня.

Про це, вони повідомили на своїй сторінці у мережі Фейсбук:

“Було ухвалене рішення №19 “Про можливість звершення богослужіння на честь Різдва Христового за Новоюліанським календарем 25 грудня 2022 року”.

“Беручи до уваги численні запити та враховуючи дискусію, яка протягом багатьох років точиться в Церкві та в суспільстві; передбачаючи, зокрема через обставини війни, загострення у публічному просторі календарних суперечок; з метою вивчення реальної церковної потреби в здійсненні у близькому часі календарних змін, Священний Синод Української Православної Церкви (Православної Церкви України), вирішив:
Там, де для цього існують пастирські обставини та засвідчується бажання вірних, як виключення дозволити за рішенням настоятеля та громади 25 грудня 2022 р. звершити богослужіння за чином свята Різдва Христового з подальшим поданням через єпархіальні управління до Київської Митрополії письмової інформації про число учасників такого богослужіння. У разі звершення такого богослужіння його учасники в цей день звільняються від обмежень посту”, — додали в синоді.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com.

Нагору