Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Давай зіграємо гру — як заспокоїти малечу під час повітряної тривоги?

День за днем солдати сусідньої терористичної країни обстрілюють території нашої рідної України. Тут і для психіки дорослих складні умови, а що казати про дітей, які не менш мужньо ніж дорослі борються зі стресом? Попри це, не слід забувати, що дітям потрібне особливе піклування та заспокоєння.

Інформатор посилаючись на канал “Підтримай дитину” пропонує три “розвантажувальні” вправи для ваших малят.

  • Вправа “Квітка та свічка”

Це вправа для розслаблення та глибокого дихання. Попросіть дитину уявити, що в одній руці у неї квітка, а в іншій — свічка. Тоді хай повільно зробить вдих через ніс й уявить, що відчуває запах квітки. Далі повітря треба видихнути через рот, наче задуваючи свічки. Вправу варто повторити декілька разів.

  • Вправа “Лінивий кіт”

Пограйтеся з дитиною в “лінивого кота”. Уявіть, що ви тільки прокинулися після довгого та приємного сну.

Широко позіхніть, помурчіть як кіт, витягніть руки, ноги й спину та повільно потягніться. Розслабтеся.

  • Гра “Три камінчики”

Чудово підійде для спільного проведення часу, перебування в укритті чи коли вимкнули світло.

Потрібно буде від двох до чотирьох учасників. Також знадобиться по 3 камінчики або будь-яких маленьких круглих предметів, які можна затиснути в кулачку.

Правила гри для двох: обидва учасники в кулачку ховають за спиною 1, 2 або 3 камінчики, щоб заплутати суперника. А можна злукавити й залишити руку порожньою. За сигналом обидва гравці виставляють перед собою “в гру” затиснутий кулак. Тепер завдання – вгадати, скільки камінців всього зараз в грі, і вони по черзі називають свій варіант числа від 0 до 6. Але повторюватися не можна.

Наприклад, якщо перший гравець назве “п’ять”, то другий вибирає з решти чисел. Далі розтискають кулаки і дивляться, хто виграв. Той, хто вгадав, викидає один свій камінчик, і гра триває. Якщо ніхто не вгадав, то просто грають далі. Перемагає той, хто позбувся всіх камінчиків раніше.

Ще смішніше грати в “три камінчики” втрьох або вчотирьох. Головне – не забути змінити варіанти відповідей від 0 до 9 і від 0 до 12. До речі, ця старовинна французька гра раніше використовувалася не тільки для розваг, а й для вирішення спорів.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com.

Нагору