Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Пальне подорожчає на 20% — Коли? Побацим коли! Побацим-побацим!

Станом на сьогодні, середня ціна на пальне в Україні коливається від 48 до 52 грн/л проти 35 грн/літр в довоєнний час. Як ми пам’ятаємо, у перші місяці окрім захмарно високих цін на пальне був ще й дефіцит. Зараз ситуація стабільна — бензин, дизель і газ на АЗС є. Проте, поступового росту цін в майбутньому не уникнути. Інфляція у воєнний час робить свою справу. 

Розповідає Інформатор посилаючись на Економічну правду.

Згідно з інфляційним звітом Національного Банку України зростання цін на пальне в Україні з початку повномасштабного вторгнення росії суттєво сповільнювалося — до 66,2% у вересні поточного року. Надалі, за прогнозами НБУ пальне дорожчатиме повільніше — до 20% на рік. Це пояснюється зменшенням цін на нафту у світі та насиченням ринку завдяки налагодженню логістики й відновленню конкуренції між АЗС.

“Проте ефекти перенесення високих цін на пальне триватимуть і надалі, зумовлюючи, зокрема, подорожчання транспортних послуг. Це підживлюватиме загальну інфляцію”, – резюмують в НБУ.

З одного боку, ціни стримуватиме поступове зниження світових цін на нафту. З іншого – очікуване повернення системи оподаткування пального на довоєнний рівень зберігатиме ціни високими.

До теми: Черг немає, бензин є — де і чим сьогодні можна заправитися у Калуші?

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com.

Остап Микитюк

 

Нагору