Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Психологічні тренінги тривають!

Нещодавно на “Хабі 93” відбувся черговий психологічний тренінг для всіх охочих. Цього разу говорили про кордони та взаємозалежні стосунки.

Розповідає Інформатор.

“Спільнота психологів Калуша” продовжує надавати підтримку містянам та ВПО в рамках проєкту “Ментальне здоров’я для всіх”. Тренінги є однією з найважливіших сторін діяльності калуських психологинь, тож вони очікувано збирають перед екраном і словом багатьох зовсім різних людей. Цього четверга для “хабівської” публіки було презентовано важливу тему: “Кордони в стосунках: як будувати і не зруйнувати?”.

Спеціалістки підняли значимі для присутніх питання внутрішніх почуттів та спілкування між людьми як їхні контакти. Зокрема Тетяна Щербінська розповіла про біохімічну складову емоційних станів людини, виділила типи гормонів, які впливають на наше щастя, смуток, злість тощо.

“Але не тільки внутрішнє середовище впливає на те, як ми себе почуваємо і поводимось, а й зовнішні чинники теж суттєво на це впливають”, — додала Христина Бідонько.

Найважливішим пунктом бесіди стали внутрішні кордони, їхнє формування та значення для формування особистості. Відтак учасники тренінгу дізнались, що кордони — це комплекс ідей, поглядів, почуттів, який утворює нашу свідомість. Втручання у внутрішні кордони є виявом неповаги або навіть токсичної поведінки.

“Багато хто з нас просто живуть, не задумуючись як вони живуть. І насправді кордони формують ще в дитинстві. Тоді ніхто не цікавився, що тобі хочеться, що тобі подобається. Відповідно дитина росте і не знає, що вона може відмовити, відстояти свою думку”, — розповіла Тетяна.

Фішкою тренінгу було значне доповнення теоретичного матеріалу практичними заняттями та іграми. Учасники взяли участь у вправі з нитками, яка показала взаємний вплив людей. Також присутні помізкували над видами кордонів, створили їхні порівняльні образи на ватманах та обговорили плюси і мінуси різних моделей контактів з людьми.

Не менш важливий розділ теми — взаємозалежні стосунки, трикутник Карпмана (про ролі у стосунках) теж не залишились поза увагою та активно обговорювались тренерками і учасниками. Присутні проявили креатив, ентузіазм та висловили бажання прийти ще.

Наступний тренінг від “Спільноти психологів Калуша” очікується вже наступного тижня, але про це згодом.

Остап Лагойда

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com.

Нагору