Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Мистецтво ніколи не зрадить”— у “Крилах підтримки” відбулася захоплива лекція Любові Липовської

“Крила підтримки” збирають під своїм дахом чудових людей, щоб творити процеси, які змінять наше місто на краще. Вчора, в рамках проєкту організованого калуським благодійним фондом спільно з ГО “Д.О.М.48.24” та структурою ООН Жінки Україна, вони розпочали серію зустрічей з жінками, які змінюють Калуш вже зараз. І першою гостею та спікеркою стала знана режисерка та голова калуського осередку “Союз українок” — Любов Липовська. 

Інформатор ділиться враженнями.

Вчора, 29 жовтня, о 17:30 у просторі “Крил підтримки” відбулася затишна лекція пані Люби Липовської на тему Об’єднання громади й формування об’єктивної громадської думки засобами мистецтва”. Протягом кількох годин вона розповідала про роль мистецтва у житті людини, сприйняття мистецтва, його вплив на суспільство в цілому й громаду (в цьому випадку калуську). Також вона згадувала роки навчання в університеті, роки викладання в коледжі та про процес становлення культурної молоді в Калуші у театрі “ЛюбАрт” та “Союзі українок”.

Слухачами лекції стали жінки з числа внутрішньо переміщених (наприклад з Миколаєва або Харкова) і калушанки. Особливої атмосфери вечору додав формат дискусії. Усі жінки жваво підтримували розмову.

Інформатор також записав кілька цитат пані Липовської, якими радо з вами зараз ділиться:

“Мистецтвом треба насолоджуватися. Це такий сексуальний процес в якісь мірі. Якщо цього не буде, то не буд ніякого задоволення. Мистецтво — це акт насолоди. В цьому треба розчинятися. Якщо це мистецтво звичайно, а не якась там халтура”.

 

“Мистецтва, без того хто його буде сприймати, не може існувати”.

“Мистецтво ніколи не зрадить. Мистецтво нас оновить. Мистецтво нас наповнить. І громаду об’єднає, якщо ми навчимось споживати мистецький продукт разом”.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com.

Остап Микитюк

Нагору