Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Національний відбір українського “Євробачення” буде — але спершу оберемо журі.

Незабаром мине пів року від завершення попереднього пісенного конкурсу “Євробачення”, на якому перемогу здобули наші рідні Kalush Orchestra. Саме час починати підготовку до наступного й визначити, хто представлятиме Україну в наступному конкурсі. Нагадаємо, що у 2023 році конкурс прийматиме Ліверпуль від імені України у травні наступного року. У конкурсі візьмуть участь 37 країн. Але перш ніж починати обирати представника з довго списку, потрібно вибрати журі.

Як це буде, — розповідає Інформатор посилаючись на Суспільне.

Сьогодні в ефірі телемарафону голова української делегації на Євробачення Оксана Скибінська розповіла, що від сьогодні й до 7 листопада за допомогою сервісу “Дія” можна буде проголосувати та самому обрати членів журі Нацвідбору. Додаток “Дія” Суспільне Мовлення обрало, щоб забезпечити чесніть та прозорість голосування, адже всі користувачі підтверджують особу документами.

Обиратимемо серед 9 кандидатів, які свого часу брали участь у цьому пісенному конкурсі чи мають стосунок до музичної індустрії.

“Накрути голосів виключені.  Там не буде ботів і маніпуляцій, і голосувати зможуть тільки ті, хто зареєстрований”, — прокоментувала вибір “Дії” Оксана Скибінська.

Принцип голосування пояснив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у своєму Telegram-каналі: “Усе традиційно у кілька кліків. Заходите у розділ “Послуги”, натискаєте “Опитування” та обираєте свого кандидата. Три артисти з найбільшим рейтингом увійдуть до складу журі Нацвідбору”.

За стільці журі змагатимуться:

  • Джамала, співачка та переможниця “Євробаченя-2016”;
  • DZIDZIO (Михайло Хома), співак, актор, кінорежисер, продюсер;
  • Тіна Кароль, співачка, композиторка, Народна артистка України;
  • Злата Оґнєвіч, співачка, композиторка;
  • Катерина Павленко, солістка гурту Go-A, фольклористка, сонграйтерка;
  • Юлія Саніна, фронтвумен гурту “The Hardkiss”, авторка пісень, композиторка;
  • Костянтин Томільченко, креативний продюсер, режисер-постановник, суддя шоу “Танцюють всі”;
  • Тарас Тополя, лідер гурту “Антитіла”;
  • Валерій Харчишин, рок-музикант, лідер гурту “Друга Ріка”, актор театру та кіно, продюсер.

Фінал Національного відбору на Пісенний конкурс “Євробачення-2023” відбудеться 17 грудня у форматі телевізійного концерту в прямому ефірі. Список фіналістів буде оголошено не пізніше, ніж 17 листопада, а доти пройде прослуховування учасників лонгліста.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com.

 

Нагору