Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Станція “Рожнятів”: хто на фото?

Місцеві жителі Рожнятова поділилися історичними фото паровоза та команди залізничників. Це викликало у людей резонанс. Теплі спогади про той час полились рікою.

Розповідає Інформатор.

На цьому фото зображена команда залізничників, а саме Кучер Франьо, Петро Ковальчук, Дяків Петро, Микола Лагойда, Василь Турчин, Перейма. На сходах Жестков і збоку начальник станції Вязніцов. Мешканка Рожнятова Оксана Волосажир згадала, що її “дідусь Паламар був обходчиком, його тут немає, але згадала, бо він любив свою роботу. Царство небесне всім нашим дідам”.

На цій світлині впізнали Василя Турчина (другий зліва стоїть), який був дідусем Інни Ніколін. Онука згадала про діда таке: “Він багато зробив за своє життя. Самі теплі спогади у мене про нього. Дідусь був для мене дуже добрим. Пам’ятаю, як приносив такий круглий житній хліб, посипаний зверху мукою, і казав, що то зайчик передав… і таких спогадів добрих і теплих є багато…”

Оксана Федак, глянувши на фото, пригадала молодість: “Пам’ятаю цей тепловіз, приношу татові їсти і роздивляюсь всередині, гарні були часи…”

А це Йосип Гуцул та Василь Турчин, якого згадували вище і він був машиністом цього паровоза.

Фото були опубліковані до Дня залізничника, який святкували 4 листопада.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com.

Нагору