Калуш До сайту

Кришечка сюди, коробочка туди — у Калуші відбулася екофрендлі лекція

“Твої звички — їхнє життя” —  проєкт, націлений на те, щоб надихати людей ставати екосвідомими. Сьогодні у “Хабі-93” у рамках цього проєкту відбулася цікава лекція.

Ділиться Інформатор. 

Сьогодні, 6 листопада у затишному “Хабі-93” відбулася подія під назвою “Zero waste, або як зараз бути екофрендлі“. Лекторкою стала учениця Калуського ліцею імені Дмитра Бахматюка — Софія Семенюк.

Протягом години вона розповідала про важливість екосвідомості, про те, як на світ в цілому та Україну безпосередньо впливає нехтування звичайними правилами, на скільки шкідливо й небезпечно продовжувати не піклуватися про природу.

“На жаль, багато хто вважає, що ЕКО зараз не на часі. Але це не так. Насправді тут є багато можливостей для розвитку. Завжди знаходиться щось, що можна було змінити на краще. Ми з сім’єю, наприклад сортуємо сміття вдома, це поки що невеликі об’єми, але приємно розуміти, що таким чином ми зменшуємо шкоду навколишньому середовищу”, — поділилася на початку лекції Софія Семенюк.

Подія, на щастя, не стала нудною лекцію. Присутні брали активну участь, дискутували зі спікеркою та доповнювали її. Софія Семенюк також розповіла прості правила сортування та переробки сміття та де у Калуші можна здавати посортовані відходи.

Завершилась лекція інтерактивною грою, у якій всі присутні перевірили за допомогою “квізу”, що їм запам’яталося з розповідей Софії.

Радісно, що у Калуші ставлення до екології змінюється у кращу сторону. Не дарма місцева влада наголошує, що до 2030 року Калуш повинен стати екоіндустріальною столицею України.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com.

Остап Микитюк