Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Історія Героя Віталія Боднарука, який загинув за Україну

Загиблий військовий з Долини отримав Орден “Золота Зірка” та звання Героя України посмертно. Історія життя цього хороброго чоловіка вражає.

Розповідає Інформатор з посиланням на Долинську міськраду.

11 листопада йому,старшому лейтенанту військової служби, командиру 2 мінометної батареї мало б виповнитися 25 років.

Бондарук Віталій народився в селі Княжолука. Він завжди  хотів бути військовим, тому вчився в Львівському державному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут, а потім – у Національній академії сухопутних військ імені Гетьмана Петра Сагайдачного, яку закінчив 2020 році.

У тому ж році Віталій Бондарук пішов на військову службу за контрактом до Збройних Сил України – де він близько року воював у зоні проведення операції об’єднаних сил. У день повномасштабного вторгнення росії відважний командир став на захист Батьківщини, відбиваючи ворожі атаки.

Загинув у результаті вогнепального кульового поранення голови в районі безпосередньої участі у бойових діях та забезпеченні здійснення заходів з національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації в районі н/п Таврійське Херсонської області.

Віталій Боднарук отримав 2 нагороди посмертно. За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі присвоєно звання Герой України з вдостоєнням Ордена “Золота Зірка” посмертно (Указ Президента України № 209/2022 р. від 04.04. 2022 р. ).

Також його нагородили відзнакою “Почесний громадянин Долинської громади” рішенням Долинської міської ради №1699-22/2022 від 18.08.2022 р. посмертно.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com.

Нагору