Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Як вберегти свої електронні кошти і чи користуються калушани готівкою? | Корисні поради та опитування

Те, що років десять тому нам здавалося фантастикою, яку можна побачити хіба у фільмах MARVEL, тепер стало звичайною буденністю. Наприклад, безконтактні розрахунки за допомогою смартфонів, годинників і навіть NFC-кілець. Це набагато простіше аніж шукати готівку в гаманці. І це не тільки про місто, багато українських сіл також навчилися користуватися новітніми технологіями. Тепер же, важливо не втрапити у халепу з таким прогресом, адже разом з ним росте й креативність шахраїв.

Інформатор ділиться корисними порадами про те, як захистити ваш електронний гаманець.

Порада №1 — Встановіть унікальний пароль.

Це найпростіший спосіб стримати кіберзлочинця. Найкраще, якщо ця комбінація буде відрізнятися від пароля до вашого телефону. Ще більше ускладнить завдання злодію зламати ваш гаманець, якщо цифри будуть випадковими. До слова, дні народження, ювілеї, домашні адреси тощо – це популярні комбінації, які можуть бути легко зламані злочинцем.

А ще краще, якщо застосунок вашого мобільного гаманця дозволяє захистити рахунок за допомогою розпізнавання обличчя або сканування відбитків пальців, як це працює на iPhone. Там безпека даних на найвищому рівні, тож дістатися до вашої особистої інформації майже неможливо.

Порада №2 —  Оновлюйте програмне забезпечення при кожній нагоді.

Переконайтеся, що на вашому ґаджеті останні оновлення програмного забезпечення. Розробники постійно знаходять і виправляють баги в безпеці, тому увімкніть автоматичне оновлення, щоб не пропускати нові релізи.

Порада №3 — Завантажуйте додатки для електронних гаманців тільки з офіційних сайтів.

Звертайте увагу на мобільні додатки, які завантажуєте. Більшість українських банків мають свої застосунки, але інколи махінаторам вдається завантажити й свої “погані” версії до Play-маркету. Що правда, в iPhone про це подбали краще: ви не зможете встановити застосунок з іншого джерела, окрім App Store, а там все надійно захищено та перевірено.

Порада №4 — Будьте уважними під час здійснення платежів в Інтернеті.

Це максимально важливо під час покупок в онлайн-магазинах і здійснення покупок. Перед тим як оплатити спершу впевніться в надійності платформи чи сервісу, не полінуйтеся погуглити інформацію про магазин, почитати відгуки та перевірити сторінку для оплати товару.

Інформатор також розпитав у калушан та друзів чи вони частіше користуються готівкою, чи PayPas (або ж ApplePay)? І коли перейшли на безконтактну оплату й чому?

Результат очевидний:

 

Проте, й любителі готівки також відгукнулися на пост:

Бажаємо безпеки вашим гаманцям!
До речі, ви також діліться у коментарях у наших соцмережах, який спосіб оплати для вас зручніший.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com.

Остап Микитюк

Нагору