Калуш До сайту

Критична ситуація з енергопостачанням, графіки не дійсні — калушани зляться на дуже довгі відключення

Через вчорашні атаки російської армії по критичні інфраструктурі України сьогодні ще більше всі потерпають. Калушани не виключення. Більш того, ситуація і критична й обурлива.

Розповідає Інформатор.

Як повідомляє “Прикарпаттяобленерго”, станом на сьогодні, в усіх областях, включно із Прикарпаттям, застосовані заходи обмеження електропостачання. Тому, НЕК “Укренерго” ввело одночасно Графіки аварійних вимкнень та Графіки погодинного відключення. При такій ситуації можливі повторні вимкнення за однією адресою, тривалість вимкнень може не співпадати з Графіками.

“На жаль, вимкнення будуть тривати і надалі. Через пошкодження енергооб’єктів в сусідніх областях, порушений баланс в роботі енергосистеми. Ситуація наближається до критичної. Тому рекомендуємо не шукати себе в Графіках, чергах, а розуміти – якщо світло зникло, це скоріш за все вимкнення через ситуацію в енергосистемі, це реалії сьогодення”,— додали до цього у Прикарпаттяобленерго.

На ситуацію також зреагував калуський міський голова:

“Енергетики роблять усе можливе, щоб не знеструмлювати передовсім об’єкти критичної інфраструктури — лікарні, насосні водопостачання, підприємства, які мають працювати безперервно тощо. І ті житлові будинки, які знаходяться на одній лінії електромережі з об’єктами критичної інфраструктури — опинилися у виграшному становищі порівняно з іншими. А найнеприємніша новина — всі попередні графіки планових чи аварійних відключень — НЕ АКТУАЛЬНІ. На сьогодні стоїть питання не скільки годин буде відключення електроенергії, а скільки вона взагалі буде подаватися! Як пояснили в “Прикарпаттяобленерго”, подекуди такі відключення можуть тривати до 22 годин”.

Такі заяви обурили калушан:

“Акцентуємо увагу, що ні міський голова, ні міська рада не може вплинути, ні на частоту, ні на тривалість, ні на локацію відключень електроенергії. Однак, інформувати оперативно про розвиток подій з цього питання будемо через усі офіційні ресурси”, — резюмував Андрій Найда.

А “Прикарпаттяобленерго” просить слідкувати за повідомленнями на їхніх інформаційних сторінках та сподіватися на те, що за кілька днів ситуація стабілізується.

Орієнтовні години увімкнення можна побачити у Viber-боті під кнопкою “Відсутнє світло” та на сайті в розділі Графіки аварійних вимкнень.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com.

Остап Микитюк