Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Яблучний тарт для тих, кому набридла шарлотка | Рецепт

Не знаєте куди подіти торби яблук? І вам вже остогидла та шарлотка? Тоді ми пропонуємо вам легкий і швидкий рецепт яблучного смаколика. Щоб його приготувати вам потрібно 30 хвилин та 60 гривень.

Інформатор спробував рецепт і вийшло дуже смачно.

Для приготування яблучного тарту, вам потрібно:

  • 6-7 яблук,
  • 250 грам листкового тіста,
  • трошки цукру,
  • краплинку вершкового масла,
  • сипочку борошна,
  • та дзібочку будь-якого варення.

Найперше, що робимо — жмакаємо пергамент. На нього сипемо трошки борошна і просто тут розкатуємо листкове тісто. Основа має бути тонка.

Щоб наш тарт не піднявся до неба і був не занадто крихким, тикаємо у нього вилочкою. Після цієї веселої маніпуляції нам потрібно змазати варенням основу. Ми брали яблучне і трошки розводили теплою водою. Нам знадобилось 2 чайні ложки варення.

Тонко нарізанні яблука викладаємо таким чином на всю площу тіста. Це має бути щільна “забудова”.

Згори посипаємо цукром та викладаємо тонкі шматочки вершкового масла. Тут головне не захопитись. Краще менше, ніж тарт утоне в вершковому озері.

Ставимо наш пиріг у теплу духовку і включаємо 200 градусів. Залишаємо “пиріжечок” на 15 хвилин. Після приходимо і змазуємо яблука залишками варення, щоб вони менше підгорали. Ще 10 хвилин у пічці і тарт готовий. Смачного!

Приблизна собівартість цього смаколика —  50-60 гривень.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com.

Нагору