Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Майндфулнес” — як на “Хабі” поговорили про уважність

“Спільнота психологів Калуша” провели ще один психологічний тренінг для калушан і гостей міста.

Розповідає Інформатор.

Черговий захід присвятили поняттю “майндфулнес” або ж уважності тут і зараз.

На “Хабі 93” психологині Христина Бідонько і Тетяна Щербінська підняли досить багато тем, щоб донести до аудиторії основні ідеї розмови. Спочатку, аби поглибитись у питання, дослідниці розкрили поняття свідомості, описали їхні типи та ознаки, особливості розвитку та різноманітність у різних біологічних видів.

“У науковій спільноті точаться дебати, чи є свідомість у когось, крім людей. Думали, що у мавп може бути щось схоже. Мавпа також розуміє, що відрізняється від оточуючого світу. Наприклад, якщо показати мавпеняті дзеркало, воно зрозуміє, що це її відображення. Але велика відмінність у тому, що мавпам недоступно багато людських процесів психіки. Допустимо, вони не можуть далеко планувати”, — поділилась Христина.

Відтак дослідниці перейшли до теми “майндфулнес”, дали декілька його визначень та відповіли на чисельні питання присутніх. Цей фрагмент тренінгу особливо зачепив гостей “Хабу”, тож вони активно долучались до обговорення, висловлювали власні думки та дискутували, створюючи атмосферу жвавої бесіди.

Окрім теоретичного матеріалу, психологині вже традиційно залучили слухачів до ігор. Через них на практиці вони побачили застосування уважності та результати, які можна досягти за допомогою подібних тренувань.

Поки невідомо, чи відбудеться черговий тренінг наступного тижня, позаяк віялові відключення можуть застати зненацька. Інформатор продовжить стежити за ситуацією та повідомляти читачів про зміни.

Остап Лагойда

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com.

Нагору