Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Ігровий простір “Bunker” відчинено!

У Калуші з’явився новий простір, де люди будь-якого віку зможуть насолодитись улюбленими іграми.

Розповідає Інформатор.

Вчора, 18 листопада, “Bunker” було урочисто відкрито і презентовано для калушан і гостей міста. Заклад є модернізованим продовженням комп’ютерних клубів 2000-х років, але з блиском, стилем та любов’ю до ігрової індустрії. Тут поціновувачі геймінгу матимуть змогу пограти у нові Playstation та скористатись окулярами доповненої реальності (VR) для того, щоб повноцінно влитись в процес.

Також, для більш олдскульних поціновувачів організатори підготували кілька настільних ігор, зокрема: “Країна снів”, “Ticket to Ride”, “Монополія”, “Мафія”, “Бенг” та інші.

Окрім основного залу для гостей передбачені дві VIP-кімнати для інтровертних посиденьок.

Інформатор поспілкувався зі співвласниками простору — Василем та Миколою, аби дізнатись про нього більше.

Розкажіть, як у вас виникла ця ідея? Чи натхненна вона нашими дитячими спогадами про комп’ютерні клуби?

Ми більше надихалися прикладами з-за кордону. Це все особливо було поширено саме там. Відповідно ми обмізковували цю ідею вже кілька років, і якраз зараз вирішили втілити. Звісно, дехто скаже, що час складний, але всі потужні компанії відкривались під час кризи. Отже, ми думаємо, що це буде актуально, хоча б тому, що зараз відключають світло, і молоді немає де дітись. У цьому забезпеченні наш спектр діяльності дуже потужний.

А чому саме в Калуші?

Ми обоє самі з Калуша. Плюс до того — ми дуже хотіли підтримати своє місто у його розвитку.

Чи відключення світла сильно впливають на роботу? Чи ви підключені до мереж критичної інфраструктури?

Ні, не підключені, але ми вирішили цю проблему іншим шляхом. Ми взяли свічки і акумуляторні ліхтарики, і під час відключень можемо VR-окуляри та грати настільні ігри. Для того, щоб затишно посидіти, буде цілком достатньо.

Чи вважаєте ви морально правильним, що люди будуть розважатись під час війни?

Я б не назвав це аж розвагою, скоріше зона відпочинку. Зараз дуже складний час, і якщо бути зацикленим на одній гострій темі, то потрібно трішки відволікатись.

Які у вас очікування від проєкту?

Зараз дуже важливо, щоб молодь не займалась непотрібними речами, такими як вживання алкоголю, сигарет тощо. Важливо, щоб замість цього молодь займалась чимось таким, що їм подобається. Світ йде вперед, створюються нові технології, які потрібно вивчати навіть зі шкільних років, що бути на кілька кроків попереду. Наприклад, віртуальна реальність використовується у багатьох сферах, в тому числі — у медичній, військовій, авіаційній тощо. Тож ми хочемо допомогти Калушу у цьому розвитку.

“Bunker” знаходиться за адресою: вул. Шевченка, 7 та виділяється чорно-жовтою вивіскою, яку складно помітити.

Остап Лагойда

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору