Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Проміняв наковальню на автомат” : історія військового Юрія Олексюка

Він все життя був ковалем, а тепер став “Ковалем” зі зброєю у руках. Як військовий з Калущини захищає рідну, нашу землю — розповідаємо у матеріалі.

Інформатор розповідає історію воїна з посиланням на оповідь Степана Братасюка “Коваль, що проміняв наковальню на автомат”.

Юрій Олексюк народився у селі Голинь, що на Калущині. Він від початку війни подався до війська, щоб стати на захист Батьківщини у складі 79 батальйону ТРО ЗСУ. Чоловік пройшов курс підготовки на Десні, а на місці дислокації поділився з побратимами набутими досвідом та навиками.  Адже тільки невелика частина військовослужбовців, що боронять Україну зараз, мають досвід строкової служби.

У травні цього року Юрій відправився на передову. Він опинився на одному з найгарячіших напрямків Запоріжчини – Гуляйпілському.  У звичайному житі військовослужбовець Юрій працював ковалем, звідси й з’явився позивний “Коваль”. Юрій одразу завоював повагу серед побратимів, через сталеві нерви, високий бойовий дух та вимогливість до себе, тому незабаром став з простого солдата взводу – головним сержантом роти.

Юрій завжди знаходиться серед перших на бойових позиціях. Він неодноразово під час обстрілів вивозив на власному авто поранених та контужених.

Батько трьох прекрасних дітей та чоловік чарівної дружини, навіть відвідуючи у відпустці рідних, не забув про побратимів. “Коваль” став знову до праці та виготовив хлопцям скоби для скріплення перекритів бліндажів і буржуйки для зігріву, адже на носі зима. Він постійно телефонував побратимам та переживав за них, так як вони вже стали для нього, як рідні. Односельчани не відпускали Юрія, поки не заповнили до верху вантажівку, котру голиняни передали хлопцям на передову з гостинцями та домашньою їжею для наших воїнів.

“Талановита людина талановита у всьому!” – ці слова, без сумніву, стосуються особистості Юрія. Поки такі захисники боронять Батьківщину на передовій, наші батьки, діти та жінки можуть впевнено дивитись у майбутнє.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com.

Нагору