Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Івано-Франківський Митрополит Володимир Війтишин приїхав у Калуш | Фоторепортаж

Шанований Архієпископ та Митрополит завітав у наше місто на храмове свято церкви Святого Архистратига Михаїла. Він разом з калуськими отцями освятив жертовник та провів богослужіння.

Інформатор бачив все на власні очі.

Івано-Франківського Митрополита зустріли трояндами та хлібом із сіллю. Представники церкви Святого Архистратига привітали Митрополита, а калушани заворожено чекали на початок богослужіння.

Володимир Війтишин шанобливо подякував за гостину і розповів причину свого візиту:

“Я радий, що сьогодні разом з вами буду молитися, проводити Святу Літургію з нагоди храмового свята. Своїми молитвами ми будемо звертатися до Всевишнього Господа за нашу Батьківщину, за мир, за Перемогу. Будемо в сьогоднішній день просити всі небесні сили, Архистратига Михаїла, що вони стали спільно з нашим воїнством і принесли Богом благословенну перемогу”.

Після цих слів церква наповнилась людьми. Зайняті були всі куточки, сходи та навіть церковні “балкони”. Віряни, що запізнились, слухали службу під дверима храму разом із милою собачкою.

Богослужіння почалось і в церкві запанувала тиша. Люди звернулись разом з отцями до Бога. На щастя, електроенергія була і все навколо світилось так само яскраво, як і очі Митрополита.

Настав час жертовника. Як пізніше сам Архієпископ розповів, вони освятили його трьома святими рідинами — чистою джерельною водою, виноградним вином і водою з пахучими олійками.

Жертовник опісля застелили білими тканинами та заклали в нього святі мощі.

Така подія відбувається дуже рідко. Зі слів Митрополита, минулий жертовник був освячений ще під час становлення цьому храму Божого.

На богослужіння прибули священники практично усіх калуських храмів. Вони всі разом проводили службу і освячення жертовника. Подивитися богослужіння можна за посиланням у нашому стрімі.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору