Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Чим був Голодомор та чим він є зараз?”

Сьогодні, 25 листопада, у приміщенні Краєзнавчого музею Калущини відбулась камерна лекція-бесіда на тему: “Більшовицький терор України голодом у 1932-1933 роках”.

Розповідає Інформатор.

Провів захід науковий співробітник музею Іван Тимів. Також до бесіди долучилась історикиня Людмила Андрійчук.

Науковці розповіли, якими були передумови великої трагедії: яким було становище українців перед Голодомором, якою була політика Радянського союзу стосовно української нації, чому геноцид був потрібний комуністам. Дослідники провели влучні паралелі із сучасністю, порівнявши радянських катів з російськими окупантами.

Пан Тимів розповів про чимало досліджень з питань Голодомору, розкрив те, як відбувалось осмислення трагедії в українському суспільстві та висвітлив найважливіші сторінки історичного сюжету.

Лекція відбувалась у камерній обстановці при свічках, що створило особливу атмосферу, яка підкреслила обумовлену тему. Захід видався для присутніх дуже цікавим та пізнавальним.

Офіційно День пам’яті жертв Голодомору відзначається завтра, 26 листопада. Задля того, щоб привернути увагу до цього важливого дня, буде організовано театральний перформанс “Голодні душі”, який можна вільно відвідати.

Остап Лагойда

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору