Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Прикарпаття повністю перейшло на цифрове мовлення

Останній мультиплекс на Прикарпатті запрацював у Калуші.

Розповідає Інформатор посилаючись на Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення.

Учора, 25 листопада, у місті Калуші Івано-Франківської області розпочав роботу третій локальний багатоканальний мультиплекс на Прикарпатті. Конкурс на мовлення у цьому мультиплексі відбувся 28 жовтня минулого року. Право мовити на 43-му ТВК здобули три компанії: Комунальне підприємство Державна студія “Калуське міське телебачення” (“КМТ”), м. Калуш, Комунальне підприємство “Калуська районна телерадіоорганізація “Незалежність” Калуської районної ради (“Незалежність”), м. Калуш, і ТОВ “ТРК 3-студія” (“3 tv”) м. Івано-Франківськ.

Таким чином, запустилися усі три передбачені для Івано-Франківщини мультиплекси. Цей мультиплекс у Калуші був одним із прорахованих для того, щоб місцеві телекомпанії могли завершити перехід на цифрове мовлення.

Одразу усі місцеві телекомпанії-переможці конкурсу розпочали багатоканальне телевізійне мовлення. Одночасно з початком роботи мультиплексу “Калуське міське телебачення” припинило аналогове мовлення в Калуші на 32 ТВК. Це був єдиний мовник із трьох, який досі мовив в аналозі.

Місцеві мовники показують в ефірі власні передачі, а також транслюють марафон “Єдині новини”.

На початку грудня 2022 року, як стверджує оператор телекомунікацій локальних мультиплексів Концерн радіомовлення, радіозв’язку та телебачення, розпочне роботу ще один локальний телевізійний мультиплекс, – у місті Івано-Франківську. Завдяки цьому відбудеться повний і остаточний перехід Прикарпаття від аналогового до цифрового телемовлення.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору