Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Три рецепти глінтвейну та скільки це коштуватиме калушанам?

У такі холодні та темні дні завжди хочеться зробити щось, що потішить і душу, і тіло. Пропонуємо вам зробити ваш вечір теплим та щасливим. Для цього заливайте вино у кастрюльку і насолоджуйтесь глінтвейном. Як його зварити?

Розповідає Інформатор.

Білий глінтвейн

Інгредієнти:

  • 1 пляшка білого напівсолодкого вина
  • 1 апельсин
  • ¼ грейпфруту
  • 2 ст. л. цукру
  • 1 паличка кориці
  • суха гвоздика
  • зірочка бадьяну

Приготування:

Італійці надають перевагу глінтвейну з білого вина з додаванням спецій та цитрусових. Його готувати дуже просто: вино разом зі спеціями та цукром розігріти на невеликому вогні, додати нарізаний на скибочки 1 апельсин і сік ¼ частини грейпфруту. Все це перемішати та розлити у чашки.

Яблучний глінтвейн

Інгредієнти:

  • 1 пляшка рожевого вина
  • 200 гр. цукру
  • 200 гр. яблук
  • 15-20 горошин чорного перцю
  • 2 палички кориці
  • 10 гр. гвоздики
  • 1 лимон

Приготування:

Болгарський яблучний глінтвейн можна готувати, взявши за основу різне вино – обирайте те, яке вам найбільше подобається: біле, рожеве або ж червоне. Основну “родзинку” напою додають саме нарізані на кубики та проварені разом з вином яблука.

Отже, для приготування яблучного глінтвейну по-болгарськи слід суміш вина, цукру, нарізаних кубиками яблук і прянощів довести до кипіння, зняти з вогню і дати настоятися 10-15 хвилин. Потім процідити напій через сито і розлити по келихах, поклавши в кожний по шматочку лимона й кілька кубиків яблук.

Глінтвейн від Інформатора

Інгредієнти:

  • 1 пляшка червого вина,
  • 1 апельсин,
  • трошки цукру,
  • трошки водички,
  • 1 лимон,
  • спеції для глінтвейну (кориця, гвоздика, імбир, кардамон, мускатний горіх).

Рецепт насправді елементарний. Ви наливаєте водичку, приблизно 150 мл, у кастрюльку. Туди насипаємо 300 грамм цукру і додаємо всі спеції. Помішуємо. Коли сироп закипить, вимикаємо і накриваємо кришкою. Відставляємо на 20 хвилин, щоб настоявся. Потім заливаємо у сироп вино, закидаємо порізані фрукти і доводимо до кипіння. Знову відставляємо на 5 хвилин, а далі насолоджуємось! Смачного!

Як приготувати глінтвейн в домашніх умовах - рецепти з фото і корисні  поради - Рецепти, продукти, їжа | Сьогодні

Скільки коштує приготувати глінтвейн?

Пляшка вина в калуських магазинах обійдеться у ціну від 115 до 200 гривень. спеціїї коштують від 30 гривень до 50 гривень. Один апельсин та лимон коштуватиме максимум 20 гривень. Цукор та вода у вас точно буде вдома. Загальна ціна — від 165 до 270 гривен. Порада від Інформатора: для глінтвейну підійде і дешеве вино у пляшках.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

 

 

Нагору