У такі холодні та темні дні завжди хочеться зробити щось, що потішить і душу, і тіло. Пропонуємо вам зробити ваш вечір теплим та щасливим. Для цього заливайте вино у кастрюльку і насолоджуйтесь глінтвейном. Як його зварити?
Розповідає Інформатор.
Білий глінтвейн
Інгредієнти:
- 1 пляшка білого напівсолодкого вина
- 1 апельсин
- ¼ грейпфруту
- 2 ст. л. цукру
- 1 паличка кориці
- суха гвоздика
- зірочка бадьяну
Приготування:
Італійці надають перевагу глінтвейну з білого вина з додаванням спецій та цитрусових. Його готувати дуже просто: вино разом зі спеціями та цукром розігріти на невеликому вогні, додати нарізаний на скибочки 1 апельсин і сік ¼ частини грейпфруту. Все це перемішати та розлити у чашки.
Яблучний глінтвейн
Інгредієнти:
- 1 пляшка рожевого вина
- 200 гр. цукру
- 200 гр. яблук
- 15-20 горошин чорного перцю
- 2 палички кориці
- 10 гр. гвоздики
- 1 лимон
Приготування:
Болгарський яблучний глінтвейн можна готувати, взявши за основу різне вино – обирайте те, яке вам найбільше подобається: біле, рожеве або ж червоне. Основну “родзинку” напою додають саме нарізані на кубики та проварені разом з вином яблука.
Отже, для приготування яблучного глінтвейну по-болгарськи слід суміш вина, цукру, нарізаних кубиками яблук і прянощів довести до кипіння, зняти з вогню і дати настоятися 10-15 хвилин. Потім процідити напій через сито і розлити по келихах, поклавши в кожний по шматочку лимона й кілька кубиків яблук.
Глінтвейн від Інформатора
Інгредієнти:
- 1 пляшка червого вина,
- 1 апельсин,
- трошки цукру,
- трошки водички,
- 1 лимон,
- спеції для глінтвейну (кориця, гвоздика, імбир, кардамон, мускатний горіх).
Рецепт насправді елементарний. Ви наливаєте водичку, приблизно 150 мл, у кастрюльку. Туди насипаємо 300 грамм цукру і додаємо всі спеції. Помішуємо. Коли сироп закипить, вимикаємо і накриваємо кришкою. Відставляємо на 20 хвилин, щоб настоявся. Потім заливаємо у сироп вино, закидаємо порізані фрукти і доводимо до кипіння. Знову відставляємо на 5 хвилин, а далі насолоджуємось! Смачного!
Скільки коштує приготувати глінтвейн?
Пляшка вина в калуських магазинах обійдеться у ціну від 115 до 200 гривень. спеціїї коштують від 30 гривень до 50 гривень. Один апельсин та лимон коштуватиме максимум 20 гривень. Цукор та вода у вас точно буде вдома. Загальна ціна — від 165 до 270 гривен. Порада від Інформатора: для глінтвейну підійде і дешеве вино у пляшках.
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook, Telegram, TikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com