Інформатор Калуш

ТРЕШ

“А що це за бензин без ліцензії?” — як уникнути штрафу на пів мільйона гривень?

Одна справа мати повний бак бензину в авто і кілька каністр на свої потреби, а інша мати великі запаси й не мати на це ліцензію. В другому випадку бажання погрітися з допомогою генератора для декого може вилитися у кругленький штраф. 

Що і кому загрожує — розповідає Інформатор посилаючись на Авто 24.

На зберігання пального слід мати ліцензію, якщо ви не звичайний автовласник і ваші об’єми перевищують каністру. Наразі, суб’єктам господарювання заборонено зберігати пальне для своїх потреб без спеціальної ліцензії. На цьому акцентують у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області.

Порушники можуть сплатити штраф у розмірі 500 000 грн.

Відповідно до статті 15 Закону № 481 ліцензія на зберігання пального не отримується на місця зберігання пального, що використовуються:

  • державними, комунальними підприємствами;
  • підприємствами, установами та організаціями системи державного резерву;
  • суб’єктами господарювання (й іноземними, які діють через зареєстровані постійні представництва) для зберігання пального, що споживається для
  • власних виробничих потреб лише на нафто- та газовидобувних майданчиках, бурових платформах, яке не реалізується через місця роздрібної торгівлі.

Суб’єкт господарювання має право зберігати пальне без ліцензії в місцях виробництва пального, роздрібної або оптової торгівлі пальним, на які отримав ліцензії. Суб’єкти господарювання, що зберігають пальне у споживчій тарі до 5 літрів, ліцензію не отримують.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору