Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Танець єднає нас” зібрав майже 10 тисяч для ЗСУ

27 листопада у Народному домі Брошнів-Осади відбувся мистецький хореографічний проєкт “Танець єднає нас”, який раніше був презентований у Калуші. За час заходу вдалось зібрати гроші на благодійність.

Розповідає Інформатор з посиланням на Брошнів-Осадську територіальну громаду.

“Танець єднає нас”  був започаткований обласним управлінням культури ОДА в Коломиї у 2021 році. Його мета – обмін досвідом, знайомства, створення унікального творчого процесу між початківцями і досвідченими колективами. Однак, зараз він несе нові сенси. На концерті відбувається збір благодійних коштів на підтримку Збройних Сил України.

У Брошнів-Осаді виступили 3 хореографічні колективи: зразковий ансамбль танцю “Ярославна” з Галичу, народний аматорський ансамбль танцю “Тайстра” та ансамбль народного танцю “Вихор” з Бурштину. Відбулось підтвердження звання народного аматорського гурту “Карпатські зорі”.
Перед глядачами виступали директор обласного науково-методичного центру “Прикарпаття” Світлана Панько, керівник відділу аматорської творчості вказаного Центру Олександр Заставний, а також головний спеціаліст відділу освіти, молоді, спорту та культури Брошнів-Осадської селищної ради Ірина Курташ.

Ірина Ярославівна подякувала всім учасникам заходу, а їх було понад 80, за те, що подарували приємні та змістовні хвилини відпочинку, а також вказала, що мистецький захід, який відбувся при світлі від генератора, це як танці нескорених. Від імені Брошнів-Осадської селищної ради Ірина Курташ вручила учасникам проєкту солодкі дарунки.

За концерт вдалось зібрати 9422 гривні, які передадуть на потреби ЗСУ.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com.

Нагору