Інформатор Калуш

ВЛАДА

Калуська влада задумалася над розширенням міського кладовища

Діюче міське кладовище, що в районі Височанки, має вичерпний ресурс в плані вільних площ під нові поховання.  Над цим питанням вже працює наша влада. 

Повідомляє Інформатор з посиланням на сайт Калуської міської ради.

Сьогодні в мерії відбулася нарада, присвячена вирішенню питання розширення міського кладовища. Про те, що проблема назріла, як і про те, що вона відома владі, свідчить хоча б  присутність на нараді  першого заступника міського голови  – Мирослава Тихого та просто заступника голови – Богдана Білецького.

На нараді йшлося про конкретні заходи, які потрібно здійснити для того, аби розпланувати нові ділянки під поховання. Не секрет, що нині діюче кладовище вже за два-три роки буде повністю заповненим. Тому вже сьогодні треба думати над тим, де брати вільні площі під майбутні поховання. Основна пропозиція – розширити межі вже існуючого міського цвинтаря на Височанці  за рахунок розчищення прилеглого лісового масиву.  Є ще пропозиції підшукати нову ділянку зовсім в іншому місці.

Проблема в тому, що нова ділянка, де б вона не знаходилася, повинна повністю підпадати під стандарти ДБН, а саме: займати площу в розрахунку  0,24 га на 1000 мешканців, мати відповідну захисну зону, віддалені водоносні горизонти  тощо.

Згідно з нормами ДБН, для того, щоб вирішити в Калуші питання захоронень на найближчі десять років, потрібно підшукати ділянку площею не менше ніж 15 га. Ця проблема для міста є не з легких.

Після сьогоднішньої наради перший заступник міського голови Мирослав Тихий дав відповідним службам ряд протокольних доручень. Потрібно провести геологічні роботи, провести попередні консультації з проєктними організаціями, навіть вивчити питання викупу земельних ділянок  в разі необхідності.

Наступна робоча нарада з приводу розширення площ для міського кладовища запланована вже на 8 грудня.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com.

Нагору