Коломия До сайту

Нова “автоцивілка” може запрацювати в Україні з 2024 року — НБУ ініціювала зміни

Не так давно ми розповідали Як застрахувати своє авто | Корисні поради новачкам і зважаючи, що українці, навіть попри війну, все одно, ледь не щодня купують авто (зараз ми не займаємо тему волонтерських покупок авто на фронт) — ця тема ще дуже довго залишатиметься актуальною, як і безпека водіїв. Варто тримати руку на пульсі й стежити за змінами автоцивілки. Тут, до речі,  анонсують деякі реформи стосовно неї. 

Розповідає Інформатор з посиланням на Forbes.

НБУ висунуло ідею, як можна наблизити ринок автострахування в Україні (ОСЦПВ) до європейських стандартів. З нею вони звернулися до профільного комітету Верховної Ради і якщо до деяких законів Україн внесуть поправки, то вона зможе запрацювати уже з 1 січня 2024 року.

Загальновідомо, що з січня по вересень 2022 року, українські страхові компанії зібрали 28,4 млрд грн страхових премій і здійснили страхові виплати на 9,5 млрд грн. Це на 25-30% менше ніж за аналогічний періоди минулого року. І понад 40% з них, традиційно припадає на автострахування («автоцивілка», «Зелена карта», КАСКО).

В той де час, заважаючи на війну в Україні частка цих видів страхування суттєво збільшилась. Найпотужнішою підтримкою страхового бізнесу стала “Зелена карта” — у 2022 році вона виросла на 76%.

Як виглядають ключові кроки до прийняття реформи?

Слідкуємо за змінами та тримаємо вас у курсі події.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com.