Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Калушани боряться із насиллям разом

Викладачі Калуського коледжу культури долучились до протидії гендерно зумовленому насиллю.

Розповідає Інформатор з покликанням на Калуську міську раду.

30 листопада відбувся тренінг на тему “Мобілізація зусиль громади щодо ідентифікації та реагування на випадки гендерно зумовленого насильства”. Провели його соціальна менеджерка Калуського міського центру соціальних служб Уляна Бялик та фахівець із соціальної роботи Іванна Кручкевич.

В ході спілкування учасники розробили способи виявлення та перенаправлення осіб, що постраждали від насилля у різних формах, зокрема домашнього. Особливу увагу було приділено насиллю щодо жіночої статі, яке чисельно зросло з початку війни. Слухачі отримали інформацію про можливості отримання соціально-психологічних послуг для постраждалих, а також розширення доступу до них.

У тренінгу взяло участь чимало людей, що лиш підтверджує актуальність теми. А ще — це демонструє бажання місцевих педагогів боротися з таким явищем, як насилля.

У Калуській міській територіальній громаді продовжує діяти мобільна бригада соціально-психологічної допомоги постраждалим від домашнього насильства. Звернутись можна за телефоном: 38 067 600 31 46.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com.

Нагору